Vacature provinciaal bestuur

Ben jij het organisatorisch talent waarnaar wij op zoek zijn? Draai jij je hand niet om voor het organiseren van een boeiende gespreksavond en weet je snel een weg te vinden binnen onze organisatie? GroenLinks bruist van de energie en ons ledenaantal blijft maar groeien. Daar zijn we erg blij mee en we willen al onze (nieuwe) enthousiaste leden graag leren kennen. Daarom organiseren we ledenavonden waarin we met elkaar in gesprek gaan over wat ons bindt en boeit. Wil je graag meehelpen om GroenLinks nog groter te maken en voel je het al kriebelen om zo'n avond te organiseren? Of wil je graag helpen de Provinciale Statenverkiezingen tot een knalsucces te maken? Solliciteer dan als bestuurslid voor het provinciaal bestuur!

Wie zijn wij?
Het provinciaal bestuur bestaat op dit moment uit 8 leden. De vacature is ontstaan doordat één bestuurslid reglementair aftreedt. Bestuursleden worden door de provinciale ledenvergadering benoemd. We vergaderen gemiddeld één keer per drie of vier weken. Een bestuursperiode duurt twee jaar en kan verlengd worden door een herbenoeming. De taken van het bestuur zijn onder meer:

  • Ht organiseren van (discussie)bijeenkomsten
  • Zeken en vinden van politiek talent
  • Organiseren verkiezingen
  • Vrijwilligers werven en binden
  • Conflictbeheersing
  • Contact initiëren en onderhouden met lokale afdelingen binnen de provincie
  • Je bent 4-8 uur beschikbaar per week

Wat vragen wij?
We zijn met name op zoek naar enthousiaste leden die de taak van het organiseren van bijeenkomsten op zich willen nemen. Ook als jij in staat bent om lokale, minder actieve afdelingen van nieuwe energie te voorzien, zijn we naar je op zoek. In algemene zin ben je kritisch, besluitvaardig en samenwerkingsgericht. Gezien de huidige samenstelling van het provinciaal bestuur moedigen wij met name vrouwen aan om te solliciteren.

Procedure
Uiterlijk 16 maart 2018 moeten we je aanmelding hebben ontvangen. Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en ga je meedraaien op proef met het provinciaal bestuur. Geschikte kandidaten worden door het bestuur voorgedragen in de eerstvolgende provinciale ledenvergadering. Die vindt plaats op 14 april.  
Voor nadere informatie en jouw aanmelding kun je terecht bij : Gijs van der Kroef (gijs.vdkroef@gmail.com // 06-13705440)