Ik ben Maarten Meijering, 26 jaar en woon met veel plezier met mijn vriendin in de Oranjewijk in Groningen. Ik ben opgegroeid in Westerbork (Drenthe) en ben daarna wiskunde gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Twee jaar geleden ben ik bij Sogeti, een IT-detacheerder, gaan werken. Naast mijn werk als tester zet ik mij hier ook in voor inclusie en duurzaamheid binnen het bedrijf. Verder houd ik van sport, zo voetbal ik bij SC Stadspark en ga ik dit jaar voor de tweede keer een marathon lopen. 

Sinds 2020 ben ik lid van GroenLinks, omdat ik ervan overtuigd ben dat groene en linkse politiek niet zonder elkaar kunnen. Al snel werd ik actief bij de jongeren van DWARS in Groningen. Als voorzitter van de politieke commissie sloot ik regelmatig aan bij de vergadering van de Statenfractie van GroenLinks. Ik koos toen al bewust voor de provinciale politiek. Het is namelijk een bestuurslaag die mensen vaak iets minder goed kennen, maar waar veel belangrijke besluiten worden genomen, waaronder over klimaat en energie, natuur en mobiliteit. Ik wil de inwoners van de provincie hier ook graag een stem in geven, bijvoorbeeld via een burgerberaad. 

Omdat ik het belangrijk vind om te luisteren naar mijn mede-Groningers, ben ik mij als vrijwilliger bij GroenLinks bezig gaan houden met huis-aan-huizen. Hierbij gaan we regelmatig met een groep enthousiastelingen de buurt in om met mensen in gesprek te gaan. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 ben ik campagneleider geworden in de gemeente en hebben we het huis-aan-huizen doorgezet. De afgelopen tijd ben ik alleen maar meer overtuigd geraakt dat we Groningen samen nóg mooier kunnen maken!