CDA verkwanselt veiligheid burgers

De N361, de nieuwe weg van Groningen naar Winsum gaat niet door, zo laat het College van GS weten. CDA-gedeputeerde en lijsttrekker Marc Jager wil het geld nu inzetten voor de N33. Het geld dat is gereserveerd voor de bereikbaarheid van Noord-West Groningen wordt dan verschoven naar Noord-Oost Groningen. GroenLinks pleit voor de bereikbaarheid van Noord-West Groningen.

Met het verschuiven van het geld laat het CDA de bewoners van onder meer Adorp, Sauwerd en Winsum langs de N361 in de steek. De veiligheid kan daar ook met een goedkopere variant van de N361 sterk verbeterd worden. Het CDA wil blijkbaar alleen de dure variant door natuurgebied De Koningslaagte.

 

Gedeputeerde Jager gooit met deze actie het provinciale belang te grabbel. Verkwansel niet de veiligheid van burgers in Noord-West Groningen. Er zijn alternatieven en varianten om de bereikbaarheid van Noord-West Groningen te verbeteren, zonder een weg door de Koningslaagte. Daar moet met kracht aan gewerkt worden. De beschikbare middelen moeten daarvoor bestemd blijven.

Het CDA is op deze manier niet probleemoplossend bezig: dat is een bestuurspartij onwaardig.