Nieuws

Europese verkiezingen

Op donderdag 23 mei zijn in Nederland de verkiezingen voor het Europees Parlement. Het lijkt een nek-aan-nekrace te worden tussen GroenLinks, VVD en FvD. Juist nu is het van groot belang dat we een progressief en links geluid laten horen. In Nederland, én in Europa. Elke stem telt. Vorige Europese verkiezingen ging maar 33% van de Nederlanders stemmen. Dat gaan we veranderen met jouw hulp. Lees hier meer over onze standpunten, lijsttrekker en de andere kandidaten.

 

Maak vaart met spoorverbinding Stadskanaal

GroenLinks-Statenlid Bas de Boer, het jongste Statenlid van Groningen, voerde vandaag voor het eerst het woord. Op de agenda stond de spoorverbinding tussen Veendam en Stadskanaal. De korte samenvatting: wij zijn groot voorstander en willen meer en verder! Voor deze regio maar ook voor onze verbinding met Drenthe en Duitsland!

Lees verder

Meerdere vacatures provinciaal bestuur!

In het bestuur van de provinciale afdeling Groningen zijn er meerdere vacatures. De zittingsduur van de secretaris is verstreken. Daarnaast is er ruimte voor de benoeming van meerdere algemene bestuursleden.

Na een hectische en mooie periode van veel verkiezingen met uitstekende resultaten is het tijd om aandacht te schenken aan thema’s als permanente campagne, binden en boeien van jongeren, ledenbijeenkomsten en verbindingen blijven zoeken binnen en buiten de partij. Kortom het blijven bouwen aan de beweging GroenLinks!

We streven er naar om een representatief bestuur te zijn. We moedigen daarom iedereen en dus ook vrouwen en jongeren aan om te solliciteren.

Lees verder

Tussenbericht voortgang formatie provincie Groningen

Tom van der Lee

Formateur Tom van der Lee (GL) laat weten dat de gesprekken met de zes onderhandelende partijen (GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, VVD, CDA, D66) om te komen tot een coalitieakkoord en een nieuw college van Gedeputeerde Staten van Groningen constructief en in een goede sfeer verlopen. Tom van der Lee: "Er wordt in de gesprekken diepgaand over de belangrijke thema's voor Groningen gesproken. Daar boeken we voortgang op. We zijn nog niet in de fase waarin er financiële knopen moeten worden doorgehakt. We hebben geen einddatum gesteld, maar willen wel tempo maken zonder dat dit ten koste gaat van de benodigde zorgvuldigheid."

 

Brug terug weer stap dichterbij

Dat er op afzienbare termijn weer een oeververbinding komt op de plek van de Paddepoelsterbrug lijkt een stap dichterbij gekomen. Overleg tussen de gemeenten Groningen, Westerkwartier en Hogeland met Rijkswaterstaat heeft opgeleverd dat de brug voorlopig zal worden gerepareerd of wordt vervangen door een tijdelijke fietsbrug of een veerpontje.

GroenLinks wethouder Philip Broeksma van verkeer (gemeente Groningen) toont zich optimistisch: “De Brug terug staat weer op de agenda. Binnenkort praten we verder en dan zijn ook wat meer dingen uitgezocht.”

Pagina's