Nieuws

31 augustus: onthulling informatieborden vluchtroutes 1933-1945

Het Nederlands-Duitse initiatief Vluchtroutes 1933 - 1945 zal op zaterdag 31 augustus opnieuw een paar informatiepanelen plaatsen - in de Duitse grensgemeenten Bunde en Emden - ter herinnering aan de vluchthulp die is verleend aan mensen die door het Duitse nazi-regime tussen 1933 en 1945 vervolgd werden. Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij de onthulling van deze nieuwe panelen.

De ceremonie in Bunde zal plaats vinden aan de weg tussen Bellingwolde en het Duitse Wymeer (Straße Dünebroek), dus achter de Duitse grens. De ceremonie begint om 11 uur en zal naar verwachting duren tot 12:15 uur.

De ceremonie in Emden is bij de zeesluis in de buitenhaven van Emden en duurt van 15 uur tot 16:15 uur.

Informatie over de toegang tot de locaties is te vinden op onze website: http://vluchtroutes1933-1945.nl/panelen/places/.

Lees verder

Vandaag hield ons Statenlid Stephanie Bennett haar maidenspeech!

De Staten mochten vandaag (10 juli)  meedenken over het programmakader voor het Nationaal Programma Groningen

Om ervoor te zorgen dat het programma zal bestaan uit ambities waar elke Groninger ECHT iets aan heeft, hebben een groot aantal partijen vandaag een motie ingediend, die ook GroenLinks van harte ondersteunt. Stephanie sprak in haar speech de steun uit voor deze motie. Ze benadrukte het belang van gezamenlijke ambities die Groningers nieuw perspectief bieden. Ook benadrukte ze dat voor GroenLinks vooral de ambities op het gebied van Leefbaarheid en Welzijn van belang zijn. We willen dat in 2030 elke Groninger zich weer net zo veilig en gelukkig voelt als elke andere Nederlander, en dat stressgerelateerde gezondheidsklachten ten gevolge van de aardbevingen sterk verminderd zijn. De tekst van haar bijdrage (maidenspeech genoemd omdat het haar eerste toespraak in de Staten is), vind je onder 'Lees verder'.

Lees verder

Keti Koti

Op 1 juli herdenken we met Keti Koti in Nederland de afschaffing van de slavernij in 1863 in Suriname. Ook wij van GroenLinks vinden het belangrijk om hierbij stil te staan. Vooral de laatste jaren is er een groeiend bewustzijn over deze schaduwzijde van onze geschiedenis ontstaan en wordt hier op open manier de dialoog over aangegaan. In Groningen worden een aantal activiteiten georganiseerd rond Keti Koti.

Lees verder

Pagina's