Nieuws

De nieuwe gemeente Eemsdelta heeft een sterke kandidatenlijst nodig!

In november vinden er in het noord-oosten van onze provincie herindelingsverkiezingen plaats. Loppersum, Appingedam en Delfzijl worden samen de gemeente Eemsdelta. De afdeling is op zoek naar een sterke kieslijst met mensen uit deze drie gemeenten die het gedachtegoed van GroenLinks – groen, sociaal, lokaal – willen laten horen in en buiten de gemeenteraad.

Lees verder

Het nieuwe nummer van het provinciaal ledenblad Wenakker staat online

De nieuwste editie van het Groninger GroenLinks ledenblad is digitaal beschikbaar. Je kunt hier lezen of downloaden.

In dit nummer:

  • Steun de verduurzaming van het GroenLinks-Pand
  • Conferentie GroenLinks-Grünen op 18 april (wordt uitgesteld i.v.m. corona-crisis)
  • Interview Statenlid Nadja Siersema
  • Toekomstvisie 2120
  • Verkiezingen Eemsdelta
  • Afscheid Jan van den Berg
  • RES: Aan de slag met schone energie
  • Bernie Sanders
  • Recept Koude tomatensoep
  • Column

Geplande Provinciale ledenvergadering 4 april gaat NIET door

Op 4 april zouden we onze provinciale ledenvergadering (PLV) houden. Gezien de landelijke maatregelen rondom het coronavirus hebben we moeten besluiten de vergadering niet door te laten gaan. Dit wordt ook gedaan op advies van het landelijk bureau van GroenLinks. Weliswaar zijn de maatregelen tot 31 maart afgekondigd, maar de voorbereidingen vergen ook enige vergadertijd. En die vallen wel in de genoemde periode. Jammer, het is niet anders. We willen wel gewoon de schriftelijke stukken met de leden gaan delen. Die worden volgend weekend verstuurd. We willen nog kijken of en hoe we een online event (vraag en antwoordsessie) met de gedeputeerde en fractie kunnen doen in de ochtend van 4 april. Leden worden hierover t.z.t. in een ledenmail geïnformeerd.

Grutto’s Ja! Vliegveld Nee!

Grutto

Een nieuw vliegveld bij Lissabon bedreigt de grutto's en tienduizenden andere vogels. De Portugese regering heeft de plannen voor de bouw begin deze maand goedgekeurd. Een onzalig plan: het vliegveld komt midden in een Europees beschermd natuurgebied, in de monding van de rivier de Taag. Het Taag Estuarium is beschermd Natura 2000 gebied. Het is een zeer belangrijk gebied voor vogels, waaronder grutto’s, lepelaars en flamingo's. Vogelbescherming Nederland is een petitie gestart om hiertegen te protesteren: Teken die petitie 

Nienke wint Reuringprijs

Onze gedeputeerde Nienke Homan was maandagavond uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de uitreiking van een prijs in het gloednieuwe Forum. Tot haar verbazing werd ze zelf op het podium geroepen en ontving daar de Reuringprijs 2020.

Lees verder

Pagina's