Nieuws

Geef uw mening over natuur en landschap in uw omgeving

Provinciale Staten van Groningen nodigen inwoners van de provincie Groningen uit om hun mening te geven over de natuur en het landschap in hun omgeving. Dit kan van 11 december tot en met 20 december 2017 via de website www.kiesvoorgroningen.nl De Staten willen graag weten hoe inwoners van Groningen de natuur en het landschap in hun omgeving beleven en wat zij daarin belangrijk vinden. Voor Statenleden is dit een belangrijke bron van informatie. In 2018 staan natuur en landschap regelmatig op de agenda van de Staten. 

Lees verder

Hoe staat het met de klimaatadaptatie in Groningen?

Volgens de Deltacommissaris moeten gemeenten en provincies in Nederland hard aan de slag om ons land voor te bereiden op de temperatuurstijging en zeespiegelstijging als gevolg van de veel te hoge uitstoot van CO2. De Statenfractie van GroenLinks in Groningen vraagt zich af hoe de stand van zaken in de provincie Groningen is met de klimaatadaptatie. “Is Groningen wel goed voorbereid op enorme regenbuien, stijgende temperaturen en een hogere zeespiegel?” vraagt GroenLinks-Statenlid Harrie Miedema zich af. GroenLinks heeft hierover vragen gesteld aan het college van GS in Groningen.

Lees verder

19 december: Politiek café over vluchtelingen in de Stad

Dinsdag 19 december wordt de film van Glimina Chakor over Groningse vluchtelingen vertoond tijdens het politiek café aan de Coehoornsingel 87.

GroenLinks-Raadslid Glimina bezocht een aantal “nieuwe Stadjers” om te ontdekken wat hun dromen zijn. Want hoe is het om als vluchteling in Groningen terecht te komen? En lukt het deze “nieuwe Groningers" om in contact te komen met de “oude Groningers”? Het resultaat van deze zoektocht is een bijzondere documentaire. (Bekijk het filmpje.)

Lees verder

GroenLinks op bezoek bij Holthausen

De Statenfractie van GroenLinks en leden van de afdeling Midden-Groningen zijn vrijdag 24 november op werkbezoek geweest bij Holthausen in Hoogezand. Holthausen is een familiebedrijf in Hoogezand, waar momenteel 62 mensen werken aan nieuwe technologie met als doel energie te leveren die geen schadelijke stoffen uitstoot.

Bij Holthausen wordt gewerkt aan het gebruik van waterstof als brandstof voor voertuigen met een elektromotor. Waterstof kan 100% duurzaam worden geproduceerd met behulp van elektrolyse. Tijdens dit elektrolyseproces wordt water omgezet in waterstof en zuurstof. Dat kan met behulp van elektriciteit die wordt opgewekt door wind of zon.

Lees verder

Mooie uitslagen voor Groenlinks: drie zetels in Midden-Groningen, twee in Westerwolde

Bij de herindelingsverkiezingen van 22 november in Midden-Groningen (de samenvoeging van Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren) heeft GroenLinks 3 van de 33 zetels gehaald en werd daarmee qua grootte de zevende partij in de gemeenteraad. In Westerwolde (de samenvoeging van Bellingwedde en Vlagtwedde) werden we met 2 van de 19 zetels de vijfde partij.  

Lees verder

Pagina's