Nieuws

Gezocht: DMMer

"Huh, jullie zoeken een wat?" Wij zoeken een DMMer. Dat is een digitale media manager. Deze persoon is handig met social media en heeft de mogelijkheden snel en accuraat de portal te zijn tussen bestuur en fractie en de rest van de wereld.

  Lees verder

  Statenfractie GroenLinks: “Zorg voor perspectief en weerbaarheid bij Groninger boeren!”

  De Statenfractie van GroenLinks Groningen is bezorgd over het nieuws dat steeds meer drugscriminaliteit zich vestigt in Groninger buitengebieden. Met name boeren zijn slachtoffer van pogingen tot uitbuiting en intimidatie door criminelen. Omdat de landbouwsector financiële onzekerheid kent en er veel leegstand is van agrarisch vastgoed in de buitengebieden, zijn boerenbedrijven aantrekkelijk als schuilplaats voor criminele drugslabs. Via financiële afhankelijkheid, bedreiging en geweld worden boeren gedwongen om mee te werken. GroenLinks wil boeren hiertegen in bescherming nemen en stelt daarom vragen aan het college van Gedeputeerde Staten.

  Lees verder

  Klimaatcollege Bas Eickhout trekt 150 bezoekers

  In een bomvol Kunstplaza Schurer in Assen gaf op 18 januari Bas Eickhout, op uitnodiging van de GroenLinks Statenfracties van Drenthe en Groningen, een indringend en inspirerend Klimaatcollege. De GroenLinks voorman in de Europese groene fractie, tevens klimaatonderhandelaar van het Europees parlement, schetste de urgentie om massief en massaal in actie te komen, nu het nog kan.

  Lees verder

  De fractie op stap (werkbezoeken)

  Woensdag 15 januari waren Stephanie, Melissa, Bas en Nadja op pad namens de fractie. Er werden drie bezoeken gebracht: aan Stichting Zorgbelang Groningen, een gesprek met Siem Jansen, directeur van Nationaal Programma Groningen en een bezoek aan de natuurbegraafplaats Reiderwold.

  Lees verder

  Op visite bij de Waddenvereniging

  Melissa en Nadja zijn op werkbezoek geweest bij de Waddenvereniging in Harlingen. In het kader van samenwerking sloot GrienLinks (GroenLinks Friesland) ook aan. 

  Lees verder

  GroenLinks wil dat iedereen mee kan doen

  18 december was de laatste Statenvergadering van 2019. Met een agenda vol belangrijke punten werd het een nuttige vergadering. Op 3 verschillende gebieden heeft onze fractie een centrale boodschap meegegeven: wij willen dat iedereen mee kan doen!

  Lees verder

  Pagina's