In november hebben de Groningse leden van GroenLinks vrijwel unaniem voor Melissa van Hoorn als lijsttrekker hebben gestemd. Op dit moment is Van Hoorn al gedeputeerde in Groningen namens de partij. Voor de provinciale verkiezingen van maart wil ze de focus vooral richten op de aanpak van de klimaatcrisis.

Volgens Van Hoorn is de klimaatcrisis niet meer een crisis van de toekomst, maar zitten we er als samenleving middenin. De gevolgen zijn nu al te merken in de extremere weersomstandigheden, zoals de droogte en overstromingen afgelopen zomer. Tegelijkertijd zijn er grote zorgen over de stijgende energiekosten. Veel Groningers kunnen de energierekeningen niet meer betalen en dreigen daardoor in de kou te zullen staan deze winter. Verduurzamen is daarom nog urgenter geworden.

Van Hoorn wil de klimaatcrisis gaan aanpakken zonder dat de inwoners daar de dupe van worden: “Groene en linkse politiek gaan altijd samen. Het is belangrijk dat we de klimaatcrisis nu aanpakken, waarbij we aandacht blijven houden voor mensen met een laag inkomen. Niemand mag in de kou blijven staan.” Gesterkt door een krachtige kandidatenlijst en een ambitieus verkiezingsprogramma zal dit de uitdaging gaan worden voor de nieuwe lijsttrekker van de partij.