GroenLinks pleit in Provinciale Staten voor eerlijke verdeling van werk

Gelijke kansen op werk voor iedereen, helaas is dat nog niet vanzelfsprekend. GroenLinks vindt iedereen gelijkwaardig en wil dan ook gelijke kansen en beloning voor iedereen op de arbeidsmarkt. Wij vinden dat iedereen dezelfde kansen moet krijgen om te kunnen werken. Ook wordt ontkend dat er ongelijkheid is. Nog te vaak komen berichten binnen dat bijvoorbeeld de loonkloof tussen vrouw en man groter is geworden. Of dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt niet genoeg kansen krijgen om te kunnen werken. GroenLinks wil dat zoveel mogelijk, diverse mensen kunnen werken.

 

Door bedrijven die aantoonbaar een inclusieve werkgever zijn te stimuleren, laat je zien dat je dit als provincie van belang vindt. Tijdens de Statenvergadering over het programma Groningen @ work vraagt GroenLinks daarom het college om het inclusiebeleid van bedrijven actief en in openheid te volgen om de ongelijkheid die er nu helaas nog vaak is weg te nemen.

Tijdens een bijeenkomst van het vrouwennetwerk op 13 december over gelijke beloning heeft GroenLinks hier nadrukkelijk naar gekeken. Statenlid Melissa van Hoorn geeft aan: ‘Het allerbelangrijkste vinden wij dat iedereen loon krijgt dat past bij het type werk wat gedaan wordt. Wij zien graag dat de Provincie een rol pakt door bedrijven te stimuleren die zichtbaar werken aan inclusiviteit’.