Nieuw jaar, nieuw gezicht, nieuw optimisme

Tijdens de campagnebijeenkomst van 8 januari kondigde Jolande Sap, de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer, een nieuw tijdperk aan: "Wij zijn de partij van de toekomst, wij willen een einde aan het gemor, aan het gemopper, aan het pessisme. We willen een nieuw tijdperk beginnen, een nieuw Nederland dat optimistisch is over de toekomst, met Nederlanders die zelfbewust zijn over hun kansen. Dat gaan we samen doen. Met jullie, met Tof Thissen als onze lijsttrekker voor de Eerste Kamer, en met de twaalf lijsttrekkers voor de provincies."

Jolande Sap roerde de problemen aan die CDA-ers met een sociaal hart moeten hebben met het VVD-CDA-kabinet dat gedoogsteun krijgt van de PVV. "Premier Mark Rutte roept op om rechts te stemmen. Op welke partij, maakt hem niet uit. Hij ziet blijkbaar weinig verschil tussen VVD, CDA en PVV. Dat moet CDA-ers met een sociaal hart en VVD-ers die liberale waarden aanhangen, pijn doen."

Jolande Sap wil met deze verkiezingen succes bereiken op twee fronten. Ten eerste dat de provincies zo progressief mogelijk worden bestuurd, met meer GroenLinksers als gedeputeerden. Ten tweede dat VVD, PVV en CDA geen meerderheid halen in de Eerste Kamer, met zes GroenLinksers in de Senaat.

"Dat gaan we samen doen. Met jullie, met Tof Thissen als onze lijsttrekker voor de Eerste Kamer, en met de twaalf lijsttrekkers voor de provincies. GroenLinks heeft zin in de toekomst. Zin in 2 maart, zin om van Nederland weer een optimistisch land te maken."