Onze kandidaten voor de Statenverkiezingen: Bas de Boer (plek 6)

Op plek 6 van onze kandidatenlijst staat Bas de Boer. Met 22 jaar is hij de jongste kandidaat op de lijst voor GroenLinks. Als Masterstudent International Security en Juridische Bestuurskunde is hij elke dag met internationale veiligheid en politiek bezig. In de Provinciale Staten wil hij zijn betrokkenheid inzetten om zijn directe leefomgeving te vergroenen.

“Ik ben geboren in Groningen en woon daar momenteel ook weer. Ik ben echter opgegroeid in Baflo, op ‘t prachtige Hogeland. Mijn ouders kozen voor de rust en de ruimte die het dorpsleven biedt. De keuze voor Baflo kwam tot stand vanwege de betere bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Ik was me er dus al op jonge leeftijd van bewust dat bereikbaarheid tot ongekende kansen leidt.

Toen ik zelf voor school en studie dagelijks naar de Stad moest had ik veel profijt bij de trein die elk half uur vertrok. Goede bereikbaarheid is een basisbehoefte. Met goede bus-, trein-, of tramverbindingen tussen dorpen en de Stad en tussen dorpen onderling kunnen jonge mensen blijven wonen op hun geboortegrond en toch profiteren van kennisontwikkeling in de Stad. Met jonge mensen in de dorpen blijven deze aantrekkelijker en blijven voorzieningen in stand.

Dit is waarom ik mij verkiesbaar heb gesteld voor de Provinciale Staten. Daar kan ik echt iets betekenen voor mensen in het Ommeland en in de Stad. In een provincie waar vergrijzing en leegloop zorgen voor krimp is het belangrijk om die gebieden bereikbaar te maken. Goede bereikbaarheid zorgt voor sociale interactie en kennisontwikkeling.

Diezelfde bereikbaarheid geldt voor onze provincie en de rest van Europa. Met een snelle verbinding met de Randstad en Duitsland gaat er een hele wereld open. Ook wordt Groningen dan het centrum van Noord-Europa: het energieknooppunt tussen de Randstad. Hamburg en Scandinavië. Niet voor niets zijn we door de Europese Commissie benoemd als voortrekker in de energietransitie. Ik wil met internationaal denken en lokaal handelen Groningen versterken en verduurzamen.

Stem daarom op 20 maart GroenLinks!