Onze kandidaten voor de Statenverkiezingen: Geerte de Jong (plek 10)

Onze kandidaat voor plek 10: Geerte de Jong. 32 jaar geleden werd Geerte geboren in Groningen Stad. Daar woont ze nu nog steeds!

"Mijn naam is Geerte, en ik ben gek op fietsen. Voor mijn werk heb ik jarenlang van Groningen naar Leek gefietst en weer terug. Podcast op, gevulde bidon mee en lekker een uurtje trappen voor je op kantoor aankomt. Ik vind dat een succesvolle, groene en schone provincie niet zonder duurzaam vervoer en weldoordachte mobiliteit kan.

GroenLinks vindt net als ik fietsbeleid, bereikbaarheid en schone mobiliteit heel belangrijk. Een stad waar je makkelijk en snel overal kan komen en waar de lucht fris en schoon is. Een provincie die goed bereikbaar is, juist als je de fiets pakt of het openbaar vervoer neemt. Zowel voor recreatie als woon-werk-verkeer is de fiets een van de belangrijkste vervoersmiddelen. Daar waar er meer fietsen in Groningen zijn dan inwoners blijven investeringen in goede, snelle en veilige fietsverbindingen belangrijk.

Ik ga graag in de Provinciale Staten aan de slag voor GroenLinks. GroenLinks staat voor mij voor een aantal kernwaarden waar ik heel erg in geloof. Ik geloof dat een schone, duurzame wereld waar mens en dier in balans kunnen leven haalbaar is. Voor mij is het ook een houding: niet klagen maar samen aan de slag! Kijken waar de kansen liggen. Positieve energie. Daadkracht. Niet je eigen ego en eigen belang eerst, maar samen de beste oplossing zoeken. Dat is ook wie ik ben, en wat ik herken bij GroenLinks. Laten we samen gaan voor de schoonste, mooiste en eerlijkste provincie van Nederland! Daarom stem ik op 20 maart GroenLinks!"