Op plek 2 van onze kieslijst staat Hendri Meendering. Deze geboren en getogen Groninger is reeds 4 jaar Statenlid en is woordvoerder in het gasdossier. Daarnaast is hij betrokken bij leefbaarheid, werk en economie en groot voorvechter van de beschermde status en aanwezigheid van de wolf in onze provincie. In het dagelijks leven is Hendri werkzaam als manager en evenementorganisator in de toeristische sector.  

"De afgelopen 4 jaar heb ik mij, soms met frustratie, maar altijd met veel hartstocht ingezet om de gedupeerde Groningers in het gasdossier bij te staan. Ervoor te zorgen dat er bij elk gasbesluit  gestreden bleef worden voor de Groningse belangen. Het is niet makkelijk geweest: soms twee stappen vooruit, één terug. Wat mij trots maakt is dat de saamhorigheid in Groningen zo groot is. Mensen houden elkaar vast en laten niet los, ook al hebben ze soms de hoop opgegeven dat ze ooit hun schade vergoed krijgen.

In mijn rol als Groningse volksvertegenwoordiger probeer ik te veranderen wat ik kan. Snelheid bij het herstel van schade kan echt. Geef inwoners de vrijheid dit samen met hun eigen aannemer op te pakken, vertrouw de Groningers! Versterken betekent ook kijken naar toekomstgericht wonen, energieneutraal en met behoud van de Groninger identiteit. Met de versterkingsopgave ontstaan koppelkansen: moet een school herbouwd worden? Dan bouwen we niet alleen een school, maar gaan we in overleg met het dorp om te kijken hoe we naast de school ook andere functies in het dorp kunnen versterken. Zo ontstaat hier in Loppersum nu dit geweldige kindcentrum waarmee wensen van het dorp samen okomen en leidt tot een echte verbetering van de voorzieningen. Dat stemt mij weer hoopvol en daar wil ik voor vechten. Want Groningen is het waard om voor te vechten."