Onze kandidaten voor de Statenverkiezingen: Musetta Blaauw (plek 8)

Onze kandidaat voor plek 8 is Musetta Blaauw. Geboren in Stadskanaal en nu met haar gezin woonachtig in Groningen. Musetta (35) is ondernemer-pur-sang en eigenaar van een duurzame kinderwinkel.

"Als kind was ik al begaan met de wereld om me heen, dichtbij en ver weg. Op mijn achttiende, toen ik in Groningen ging studeren, werd ik actief in de lokale politiek en na mijn studie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Altijd heb ik een sociaal, duurzaam en groen geluid laten horen. Toen mijn kinderen geboren werden werd ik nog meer met mijn neus op de feiten gedrukt: alles wat we nu doen - of laten - heeft directe gevolgen voor hoe zij straks zullen leven!

In mijn gezin, maar ook in mijn winkel, kies ik daarom anders. Ik (ver)koop producten die bijdragen aan een duurzame toekomst, zonder dat je hoeft in te leveren op stijl en comfort. Ik kies voor personeel met hart voor ouderschap en duurzaamheid, in plaats van de scherpste verkoper aan te nemen. Het is veel leuker om een kraamcadeautje te geven dat eerlijk en gifvrij geproduceerd is en aanbevolen door iemand die het zelf ook gebruikt.

Ik vind het belangrijk om te investeren in een goed vestigingsklimaat voor lokale en vernieuwende ondernemers door creatieve broedplaatsen in dorpen en steden in de hele provincie op te zetten voor studenten, omscholers en MKB'ers - met of zonder personeel. Samenwerking en verbinding van gelijkgestemde ondernemers die met elkaar kunnen sparren over de ontwikkeling van hun bedrijf voor een duurzamere toekomst, zijn waardevol en dragen bij aan het succes van een ondernemer. Er gebeurt al zoveel, en door die kennis en vakmanschap in de regio te delen, bouwen we samen aan een sterkere, vernieuwende en circulaire economie.

In onze provincie wordt dat vestigingsklimaat vooral ook bepaald door hoe fijn het is om in een dorps- of stadscentrum te verblijven of te ondernemen. In de stad Groningen is duurzamere stadsdistributie en meer groen een bepalende succesfactor. Bereikbaarheid met fiets en duurzaam openbaar vervoer zijn ook in de dorpen belangrijk. Natuurlijk moet de provincie Groningen goed bereikbaar zijn vanuit de rest van Nederland en het noorden van Duitsland. Snelle treinen zijn onmisbaar. Een luchthaven zoals Eelde Airport voegt aan dat vestigingsklimaat weinig toe. Daarom kies ik, met GroenLinks ervoor om ons overheidsgeld daar niet in te investeren."