Provinciale bestuurders GroenLinks gezocht

Ben jij het organisatorisch talent waarnaar wij op zoek zijn? Draai jij je hand niet om voor het organiseren van een boeiende gespreksavond en weet je snel een weg te vinden binnen onze organisatie? GroenLinks bruist van de energie en ons ledenaantal blijft maar groeien. Daar zijn we erg blij mee en we willen al onze (nieuwe) enthousiaste leden graag leren kennen. Daarom organiseren we ledenavonden waarin we met elkaar in gesprek gaan over wat ons bindt en boeit. Wil je graag meehelpen om GroenLinks nog groter te maken en voel je het al kriebelen om zo'n avond te organiseren? Of wil je graag een kleine lokale afdeling een duwtje in de rug geven in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen? Wij hebben plek voor twee talenten dus kom ons versterken en meld je aan bij Ria Damhof (riadamhof@gmail.com // 06-14531360).

Wie zijn wij? 

Het provinciaal bestuur bestaat maximaal uit zeven leden. Bestuursleden worden door de provinciale ledenvergadering benoemd. We vergaderen gemiddeld 1 keer in de maand. Een bestuursperiode duurt twee jaar en kan verlengd worden door een herbenoeming. De taken van het bestuur zijn onder meer: 

• het organiseren van (discussie)bijeenkomsten

• zoeken en vinden van politiek talent

• Organiseren verkiezingen

• Vrijwilligers werven en binden

• Conflictbeheersing

• Contact initiëren en onderhouden met lokale afdelingen binnen de provincie

• Je bent 4-8 uur beschikbaar per week

Wat vragen wij?

We zijn met name op zoek naar enthousiaste leden die de taak van het organiseren van bijeenkomsten op zich willen nemen. Ook als jij in staat bent om lokale, minder actieve afdelingen van nieuwe energie te voorzien, zijn we naar je op zoek. In algemene zin ben je kritisch, besluitvaardig en samenwerkingsgericht. Gezien de huidige samenstelling van het provinciaal bestuur moedigen wij met name vrouwen aan om te solliciteren. 

Procedure

Uiterlijk 1 november 2017 moeten we je aanmelding hebben ontvangen. Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en ga je meedraaien op proef met het provinciaal bestuur. Geschikte kandidaten worden door het bestuur voorgedragen in de eerstvolgende provinciale ledenvergadering. Die vindt plaats op 2 december.   

Voor nadere informatie en jouw aanmelding kun je terecht bij : Ria Damhof (riadamhof@gmail.com // 06-14531360).