“ Omdat we allemaal gelijk zijn, in die zin, dat niemand ooit gelijk is aan iemand anders. ”

Hannah Arendt

Sinds vier jaar zit ik voor GroenLinks in de Provinciale Staten en daarvoor was mijn leven een ontdekkingsreis langs verschillende studies en banen: van filosofiedocent tot taxichauffeur, van documentairemaker tot sfeerbewaker en van dichter tot asielrechtjurist. Samen met mijn zoon kijk ik nog altijd erg graag naar de wereld om ons heen, en we hebben met elkaar gemeen dat we eindeloos veel mogelijkheden voor verandering zien en dat we graag een praatje maken met iedereen. Wij wonen in Schouwerzijl. In ons huis woonden generaties lang dorpssmeden. De laatste smid was één van de verbindende figuren in het dorp en hij richtte ook de dorpsvereniging op. Hem neem ik graag als voorbeeld. Behalve een verbinder, was hij ook een man die vanuit zijn smederij eindeloos veel vakken combineerde toen het met de smederij slechter ging: naast loodgieter, werd hij fietsenmaker en elektricien. Hij wist om te gaan met de veranderingen in zijn tijd. Dat ik een half leven lang gegrasduind heb in alle hoeken van de samenleving neem ik als bagage mee naar de politiek. Daar komt het immers ook aan op bruggen bouwen en samen werken aan verandering.

Een duurzame voedselketen, daar werk ik graag aan mee: Waarbij de landbouw niet méér uit de natuur neemt dan de landbouw terug kan geven, en waarbij boeren correct betaald worden voor de kwaliteit die zij leveren. Er wordt teveel bulk geproduceerd, waarbij teveel wordt verspild.

Ik ben een denker, maar werk graag met mijn handen en wil mooie objecten maken uit hernieuwbare materialen. Ik droom ervan dat ik als nieuwe smid, in mijn eigen dorpssmederij, een vernieuwende bijdrage kan leveren aan de circulaire economie. Waar afval grondstof wordt, waar we arbeid op waarde gaan schatten, grondstoffen oneindig worden hergebruikt, en biologische afbreekbaarheid de norm is in productieprocessen. In feite is de dorpssmederij van mijn dromen een metafoor voor onze provincie. Wij maken het verschil door circulair en sociaal ondernemen tot de standaard in onze provincie te maken.

Portefeuilles

  • Financiën
  • Landbouw
  • Natuur, Landschap (i.s.m. Nadja Siersema)
  • Milieu (i.s.m. Melissa van Hoorn)
  • Duurzame voeding
  • 5G
  • Hoogspanningsnet 

Contact: a.j.nolles@ps-provinciegroningen.nl