Sinds 2019 woon ik met veel plezier in het buitengebied van Veendam. Samen met mijn partner heb ik hier een huis gekocht.

Gedurende mijn hele leven maak ik me druk om natuur, milieu en klimaat. Ik pas kleinschalig ook van alles in mijn leefgewoonten aan om zo bewust mogelijk te leven en mijn voetstap zo klein mogelijk te laten zijn, zonder dat ik een Spartaanse levensstijl moet hanteren. Tegelijk besef ik dat de invloed die je individueel op je eigen omgeving kunt uitoefenen beperkt is (hoewel vele initiatieven wel een groot verschil kunnen maken). Ik verwacht nu meer impact te kunnen leveren binnen de politiek. Vandaar dat ik sinds een paar jaar actief ben binnen GroenLinks.

We leven op deze planeet en daar moeten we het mee doen. Om me heen zie ik mensen die enorm betrokken zijn bij het klimaat en hun best doen om steeds de juiste keuzes te maken en tegelijk zie ik mensen die hun handen er vanaf trekken. En ik begrijp dat. Het onderwerp is heel groot en hoeveel invloed hebben we nou helemaal? En toch geloof ik dat we het verplicht zijn aan onze kinderen en alle generaties die daarop volgen om alles te doen wat in onze macht ligt om een verschil te maken.

Soms vraagt dat om offers die niet makkelijk zijn. Mijn grootste uitdaging is om in deze situaties steeds te kijken hoe zoveel mogelijk mensen er toch op een goede manier uit kunnen komen. 

Wat is er nodig om een transitie-stap te kunnen nemen?
Wanneer is het offer dat je brengt acceptabel?

En dit wil ik niet alleen bedenken. De meeste mensen weten heel goed wanneer iets voor ze werkt. En als we dat boven water weten te krijgen, dan kunnen we naar een oplossing toewerken waar iedereen tevreden mee kan zijn. Laten we gebruik maken van burgerparticipatie en laten we zorgen dat iedereen zich gehoord voelt.

 

 Portefeuilles

  • Ondermijning
  • Participatie
  • Jongeren/generatietoets
  • Drugs en criminaliteit
  • AZC
  • Cultuur
  • Toerisme en recreatie. 

Contact 

Heb je een vraag voor Gerie? Stuur dan een e-mail naar g.h.ebeltjes@ps-provinciegroningen.nl

“ Saving our planet, lifting people out of poverty, advancing economic growth… these are one and the same fight. We must connect the dots between climate change, water scarcity, energy shortages, global health, food security, and women’s empowerment. Solutions to one problem must be solutions for all. ”
Ban Ki-moon