Hallo allemaal! Ik ben Ivan Huizinga, 26 jaar, woonachtig te Groningen. Ik ben voor mijn studie naar Groningen verhuisd, en nu heb ik dus de bachelor American Studies en de master Internationale Betrekkingen afgemaakt. In deze tijd ben ik echt van de stad en provincie gaan houden. Tijdens mijn studies heb ik mij veelal beziggehouden met vrijwilligerswerk in de vorm van studieverenigingen. Dit waren ontzettend leerzame en gezellige tijden. Ik voelde echter het laatste jaar de behoefte om meer te doen met mijn favoriete bezigheid: Politiek.

Na een zoektocht voor waar ik mij voor in wilde zetten vond ik een prachtige plek bij DWARS Groningen. Dit leidde er dan ook toe dat ik nu voorzitter ben van DWARS Groningen. Deze plek heeft mij al heel veel mooie inzichten gegeven en me alleen maar enthousiaster gemaakt over deelnemen in de politiek. Dit leidde ertoe dat ik me ook heb opgegeven voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Ik zet me graag in voor de zowel de groene als de rode thema’s. Vaak denken mensen dat dit verschillende dingen zijn, maar ik geloof dat er vaak toch ook overlap is, zie bijvoorbeeld de energiecrisis.